Brúsenie a leštenie kútovych zvarov a tvarových konštrukcií

Brúsenie a následne zjednocovanie povrchu okolo kútového zvaru sa používa najmä pri opracovaní konštrukcií z nerezu. Ide hlavne u výrobu konštrukcií, zábradlí, a pod.

1. Hrubé brúsenie kútového zvaru kotúčom FUSION FS1

Brúsne kotúče Rhodius FUSION FS1 sú špeciálne určené na brúsenie hranou kotúča. Samozrejme, môžete ich použiť aj na klasické brúsenie plochou a využiť ich špecifické vlastnosti. Majú spevnené armovanie a otvorenejšiu štruktúru brusiva. Vyrábajú sa v v zrnitosti 40, 60 a 80.

Preskúmajte kategóriu Brúsne kotúče na nerez a ušľachtilé ocele, vo filtroch vyberte označenie: FUSION FS 1, následne hľadaný priemer a zrnitosť.

2. Brúsenie kútového zvaru brúsnym lamelovým kotúčom

Pre túto operáciu sú najvhodnejšie kotúče radu PFERD POLIFAN CURVE. Vyrábajú sa vo vyhotovení M pre rádius kútového zvaru > 5 mm, šírka na rádiuse 11 mm a vo vyhotovení L pre rádius kútového zvaru > 8 mm, šírka na rádiuse 14 mm. Zrnitosti sú 40 a 60.

Pri brúsení nerezu použite nižšie otáčky. Ideálne 3-4tis.

V kategórii kotúčov CURVE: Lamelové kotúče pre uchytenie maticou, vo filtroch si vyberte značku Pferd, následne hľadaný priemer a zrnitosť

3. Leštenie kútového zvaru kotúčmi POLY MAGIC a POLINOX

Ide o krok leštenia až po takmer zrkadlový lesk. Pri leštení EISENBLÄTTER POLY MAGIC začnite zrnitosťou 80 pre satinovanie a následne použite zrnitosť 900 na vysoké leštenie. Nezabudnite na ideálne otáčky 3.000 - 4.000 min-1

Kategóri: EISENBLÄTTER POLY MAGIC

Kategória PFERD POLINOX

4. Leštenie až pozrkadlový lesk

Tu môžete použiť rozne kombinácie filcových alebo handrových kotúčov spolu s leštiacimi pastami.

Poprípade túto Leštiaca sada kde máte všetko v jednom.

Kategória: Leštiace kotúče

Kategória Brúsne a leštiace pasty

BRÚSENIE KÚTOVÝCH ZVAROV

Pri brúsení a leštení nerezu nezábúdajte použiť spravne otáčky nástroja. Brusivá, ktoré používate na nerez, nepoužívajte na iné materiály. Najmä s obsahom Fe. Na jednom leštiacom kotúči používajte iba jeden druh pasty.