Blog, Strana 2

Používate správny vrták? Spoznajte jednotlivé druhy a nové možnosti vŕtania

Špirálové, stupňovité, s reznými doštičkami, korunkové. Aj takto delíme vrtáky podľa tvaru. Podľa použitia ich zase členíme na vrtáky do dreva, do kovu, do betónu či do skla. Na trhu dnes nájdete množstvo rôznych druhov a typov vrtákov. Ako sa však v nich vyznať? Prinášame vám stručného sprievodcu svetom vrtákov, ktorý vám pomôže zorientovať sa v základných pojmoch a typoch nástrojov. Tak, aby ste vedeli, prečo pri vŕtaní diery s 8 mm priemerom do hrubého nerezového plechu bude najlepšie siahnuť po RS vrtáku.

Spájka, tavidlo aj hrot: Začínate spájkovať? Na toto si dajte pozor!

Čo je spájka? Na čo si dať pozor pri jej výbere? Mala by obsahovať tiež tavidlo? A čo spájkovačka – po akej siahnuť, čo dokáže ovplyvniť jej hrot a ako ho vyčistiť? Aj to sú otázky, ktoré si mnohí kladú, keď začínajú so spájkovaním. Prinášame vám na ne odpovede.

Aby boli ako z reklamy. Tipy na správne udržiavanie drevín a trávnika v záhrade

Kam by mali smerovať vaše prvé kroky po vstupe do rozbujnenej zanedbanej záhrady? A naopak, čo potrebuje trávnik preto, aby vyzeral ako z reklamy? Zabúdať však nesmieme ani na okrasné dreviny a kríky – akú starostlivosť si vyžadujú? Tu je stručný sprievodca na správnu údržbu drevín a trávnika v záhrade.

Sprievodca nitovania plechov: Výhody, nástroje aj tipy

Chcete kvalitne spojiť dva plechové pláty? Riešením je nitovanie. Prirodzene, dá sa to zvládnuť s pomocou kladiva, nitov a štandardného príslušenstva, ale prečo si prácu komplikovať? Dnes na trhu nájdete nielen nitovacie kliešte, ale aj elektrické alebo vzduchové nitovačky, ktoré celý proces urýchlia. Čo je nitovanie, aké sú jeho výhody a ktoré nástroje na nitovanie sú pre vaše potreby najvhodnejšie?

Najtenší rezný kotúč na svete

Dovoľujeme si Vám predstaviť novinku nemeckého výrobcu RHODIUS – najtenší rezný kotúč na ručné rezanie na svete – RHODIUS XTK6 EXACT!

Aké sú najkvalitnejšie rezné a mazacie oleje?

Pri akomkoľvek trieskovom opracovaní, či už je to vŕtanie, frézovanie alebo rezanie, nezabúdajte na kvalitný rezný olej.